lørdag 21. august 2010

Sjokoladekake

Denne gode oppskriften har jeg fått av min gode venn Tomas, verdens beste sjokoladekake!!


Kakebunnen
6 egg

9 dl (800 g) sukker

13 dl (750 g) hvetemel

6 ts bakepulver

6 ts vaniljesukker

4 ss kakao

4 ½ del soyamelk

450 g smeltet margarin uten melk (blå melange)

Glasur

150 g smeltet margarin uten melk

500 g melis

2 aa kakao

4 ts vaniljesukker
½ dl soyamelk, kaffe eller appelsinjuice
Litt kokos eller annen kakepynt

Fremgangsmåte

Bunnen lages ved at egg og sukker piskes til eggedosis.

Rør inn vekselsvis hvetemel tilsatt alt det tørre og soyamelk.

Smeltet og lett avkjølt margarin røres inn til slutt. NB!! Ikke rør deigen for lenge, da blir kaken tett og kompakt.


Hell røren i langpanne som er smurt eller kledd med bakepapir.

Steikes ved 200 grader i ca 25-30 minutter.

Glasuren lages ved at smør smeltes, og soyamelk (eller annen væske) blandes inn.

Deretter røres melis, kakao, og vaniljesukker inn til en jevn og fin glasur.

Smør glasuren over lunken kake og pynt umiddelbart etter hjertets lyst.





2 kommentarer:

  1. Ojoj, dette ser bra ut :) Jeg får jo ganske lyst på sånn kake når jeg ser dette. Flott at du har fått til noen endringer for å unngå melk og sånt, og moro at du legger det ut på nett. Har hørt om noen som drev med sånt for en stund siden :)

    Hilsen Tomas

    SvarSlett
  2. He, he Tomas....klart den beste kaken som finnes må på nett :) Tipper at du kommer til å få servert en sånn kake om ikke så altfor lenge ;)

    SvarSlett