fredag 27. august 2010

Sukkerbrød

Denne oppskriften er melkefri. For at eggedosisen skal bli luftig og fin bruker jeg romtempererte egg, og ekstra finkornet sukker (se bilde).


4 egg
120 g sukker
120 g potetmel
3-4 ts bakepulver


Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend forsiktig inn det tørre (hvetemel, potetmel og bakepulver blandet sammen) med lette bevegelser, med hjelp av en slikkepott.
Hell røren i rund springform ca24 cm, og steik ved 175 grader i ca.30-35 minutter.

 
 
TIPS!!
  1. Sukkerbrød kan bruke til tradisjonell bløtkake eller marsipankake, fylt med fløteerstatning og ulik frukt/bær.
  2. Sommerfriske kaker. Sukkerbrødet deles i to, sett en springform rundt kaken opp et kakefat. Fyll toppen av kaken med bær/frukt og hell halvstiv gele over. Sett til avkjøling, og server med is, krem, vaniljesaus eller lignende. 
  3. For at eggedosisen skal bli ekstra luftig brukes romtempererte egge, og ekstra finkornet sukkert. Jeg bruker typen på bildet over (men med norsk tekst), fåes kjøpt på feks Meny og Ultra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar