torsdag 2. september 2010

Muffins m/melk

Nylig feiret vi barenbursdag her i huset, og da er det en ting frøkna alltid må ha
muffins
etter at jeg prøvde en oppskrift fra opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt for noen år tilbake, har vi holdt oss trofast til den! Ulempen er at den
inneholder melk.


Oppskriften holder til ca 16 store muffins, eller litt flere små.

Ingredienser
200 g smør

2 dl sukker

4 stk egg

5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

2 dl kefir eller kulturmelk

Fremgangsmåte
Pisk smør og sukker hvitt og kremaktig.
Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt inn hvetemel og bakepulver, og pisk det vekselsvis inn mel kulturmelk.

Fordel røren i muffinsformer.
Steks midt i stekeovene ved 200 grader i ca 15-30 munutter dersom du bruker stor muffinsformer, bruker du små former blir steketiden noe kortere.


Avkjøl muffinsene før de pyntes, feks med smeltet sjokolade eller melisglasur  i ønsket farge og pynt med seigemenner, non stopp, kakepynt, parasoller, gullmynter eller noe annet godt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar