torsdag 2. september 2010

Bringebærfromasj

Vi har nylig feiret bursdag i heimen hos oss, og da ønskers det rett som det er bløtekake, og da menes det at den skal fylles med bringebærfromasj.....

For å lage bløtekake, trenger man et sukkerbrød, bringebærfromasj og pisket krem og pynt til kaka.

Til fromasjen trenger en
3 egg
1 dl sukker (engelsk finkornet)
3 dl soya-kremfløte
225 friske eller frosne bringebær, lett rørt sammen
5 plater gelatin + 1/2 dl kokende vann

Fremgangsmåte
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend pisket soya-kremfløte og rørte bringebær inn i eggedosisen.
Smelt gelatinen in 1/2 dl kokende vann og rør godt, hell deretter gelatinblandingen i en tynn stråle i fromasjen under stadig omrøring - rør godt.
Sett fromasjen kaldt, og vend lett i den til den begynner å stivne.

Når fromasjen begynner å stivne er det tid for å ha den i kaka. 
Fyll fromasjen i kakebunnen, ett eller to lag.
Kle kaka med krem og pynt kaka.

Et annet alternativ er å legge bunnen av sukkerbrødet å et kakefat, og sette på kanten av springform rundt sukkerbrødet. Fyll fromasjen mellom lagene i sukkerbrødet med en gang, og la fromasjen stivne i kaka, med springformen rundt. Settes i kjøleskap. Når fromasjen har stivnet, skjærer en med kvin rundt kanten og fjerner formen forsiktig - for deretter å kle kaka med pisket soya-krem og pynte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar