lørdag 9. oktober 2010

Sjokoladefondant med bringebærsaus

Prikken over I`n etter en bedre middag er en deilig dessert! Dette er en dessert hvor mye kan tilberedes i forkant, sjokoladefondanten står klar i fryseren - og settes direkte inn i varm stekeovn. Bringebærsausen står klar i kjøleskapet. Med litt tid til å legge opp desserten....så har en nydelig dessert. Server gjerne meg iskrem uten melk og litt friske bær.


Ingredienser sjokoladefondant, nok til ca 10 former 
190 g mørk sjokolade 60-70 % kakaoinnhold, uten melk
180 g smør uten melk (blå melange)
180 g finkornet sukker
100 g hvetemel
6 egg

Fremgangsmåte sjokoladefondant
Visp eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret og bland inn finhakket sjokolade, halvparten om gangen, rør til sjokoladen er helt smeltet.
Rør sjokolade - og smørblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
Vend til slutt inn siktet hvetemel.

Smør små suffléformer eller bruke aluminiumsformer (muffins engangsformer) og mel dem godt.
Fyll formene nesten fulle, og frys dem i minst 2 timer.
Stek frosne sjokoladefondanten ved 210 grader, i ca 7 min med varmluft eller ca 10 min uten varmluft.

Anrett sjokoladefondanten på en tallerken (eller hvelve dem), og anrett med bringebærsaus, en kule iskrem uten melk og bringebærsaus og gjerne noen friske bær til pynt.



Ingredienser bringebærsaus
½ dl vann
½ dl sukker
200 g tinte bringebær

Fremgangsmåte bringebærsaus
Kok opp vann og sukker. Avkjøl.
Kjør bringebær og sukkerlake i en hurtigmikser.
Sil sausen for å få bort bringebærsteinene.


Kilde/inspirasjon: Koke-Lise 101 favoritter fra Frokost-TV. Lise Finchenhagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar