lørdag 9. oktober 2010

Foccacia

Dette er en utrolig enkel oppskrift som jeg fikk inspirasjon til gjennom Trines mektige matblogg, jeg bruker den gjerne som tilbehør til salat, gryteretter o.l Anbefales! 


7 dl lunket vann
50 g gjær
3+1 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts sukker
Ca 14 dl hvetemel
Olivenolje
Flaksalt
Frisk eller tørket timian
Sorte oliven



Fremgangsmåte
Ha gjøren i vannet og løs opp gjøren. Tilsett 3 ss olivenolje, sukker og salt. Bland det med hvetemel, bruk gjerne maskin. Elt til deigen er ”grøtaktig” og klissete i konsistensen. Tilsett 1 ss olivenolje helt til slutt slik at det legger seg rundt deigen, som en hinne.
Sett deigen til heving, ca 30 minutter.

Hell deigen over i en liten langpanne som er kledd med bakepapir. Ha deigen utover slik at den dekker hele formen. Klapp gjerne over med oljede hender. Stikk oliven nedi deigen. Eller strø over hakkede oliven etter heving.

Sett deigen til heving, ca 30 minutter.

Hell litt olivenolje over deigen, strø over litt flaksalt og timina, og ev hakkede oliven.

Stekes på nederste rille i ca 35-45 minutter på 200 grader.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar