lørdag 9. oktober 2010

Fylt kyllingfilet med kokossaus

Dette er en fin oppskrift, bassert på lett tilgjengelige råvarerer. Utfordringen her er mozzarella, her bruker jeg mozzarealla laget av bøfflmelk - altså melk - men som jeg tåler, hva andre tåler er individuelt. Alternativt kan en lage kyllinfileten bare med krydder inni surre bacon rundt. Smaker godt det også.  

4 kyllingfileter
8 skiver bacon
4 skiver mozarella av bøffelmelk
1 neve timian
Salt og pepper

Kokossaus meg grønnsaker
1 pk knaskerøtter
1 rødløk
1 pk sukkererter
½ ss rød karripasta
Smør/olje til steikingæ
5 dl kokosmelk
1 dl frisk koriander
Salt, pepper og sitronsaft
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive mozzarella og en kvist timian, ha deretter på salt og pepper.
Snurr et par skiver bacon rundt hver filet. Fest eventuelt med tanstikkere eller hyssing som fjernes før servering. 
Stek dem litt på hver side i en middels varm stekepanne tilsatt smør eller olje, stek bare til fileten er pent brune. Legg dem over i en ildfast form, og stek dem ferdig i steikeovnen i  ca 10-15 minutter.

Skrell gulrøttene og del dem i to. Skjør løk i ringer.
Fres gulrøtter, løk og karripasta i litt smør eller olje.
Tilsett kokosmelk. Kok opp, la det koke noen minutter til gulrøttene er møre.
Ha i sukkerertene de siste minuttene.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Vend inn hakket koriander like før servering.

Anrett maten, legg på sukkererter og gulrøtter med saus og legg på en kyllingfilet som er skjørt i to på skrå. Server  med kokt ris.

Kilde/inspirasjon: Coop medlem nr.1 2010

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar