torsdag 2. september 2010

Pasta med laks

Endelig er høsten her, det har vært mange turer ut for å høste av naturens skattekammer, så nå er fryseren full, veldig full så for prøve å tømme litt har vi spist mye mat som vi tilfeldigvis hadde i fryseren, men vi må prøve noe nytt også...her kommer en oppskrift på Pasta med laks, med inspirasjon fra Din Mat på aftenposten.no. Retten ble noe søt, muligens fordi soyamelken var søt.... Men det smakte godt likevel!


Ingredienser
400-600 g laks eller ørret
2 ss  olje eller smør uten melk
1 ss  maizena eller hvetemel 
4 dl soyamelk (eller annen melk)
3 ss sitronsaft
1 dl soya fløte
6 vårløk, finhakket
2 fedd hvitløk

400 g (glutenfri) pasta

Fremgangsmåte
Start med å sette på vann til pasta, og kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær laksen i biter, og brun den på stekepanna i to omganger, hold den varm til servering.

Finhakk hvitløk og hakk vårløk, og brun dette i teflonpanne i på svak varme til det er mykt. Tilsett maizena/hvetemel under omrøring, spe med soyamelk samtidig som der røres. Kok opp, og tilsett sitronsaft og soyafløte. La sausen småkoke i ca 5 minutter.
Smak til sausen med salt og pepper, og eventuelt mer sitron.

Når sausen er ferdig, blandes ferdigkokt avrent pastaen med sausen. Anrett på tallerken og legg stekte fiskebiter å toppen. 

Server med en grønn salat og (gluten frie) rundstykker!! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar