torsdag 2. september 2010

Kylling med paprikasaus

Det er høst og jeg prøver å spise opp mye av maten som vi har liggende i fryseren, og til denne deilige retten nok en gang fra Trines Mektige Matblogg, hadde jeg alt sammen i hus, og med så justeringen ble dette en nydelig rett på en torsdag - helt uten melk og med tilbehør som liten og stor spiser i heimen her.

Ingredienser
4 kyllingfileter
salt og pepper

ca 2,5 dl kyllingbuljong (vann og buljong)
ca 2,d dl soyafløte eller tilsvarende
4 ss soyasaus
1-2 ts Dijon sennep
1-1 1/2 ss maizena
1/2 -1 paprika i små terninger

ris
12 cherrytomater
grønnsaker til woking (babymais, sopp, løk, sukkererter)

Fremgangsmåte
Start med å koke ris.

Stek kyllingfileten, som er saltet og pepret, slik at de får en fin steikeskorpe. Legg kyllingfilet og cherrytomater i ildfastform i steikeovnen, og la det stå og godgjøre seg ved 225 grader i 10-15 minutter.

Rør maizena ut i vannet, og tilsett buljong - kok opp, la koke i 2-3 minutter.
Smak til med soyasaus og sennep, kok opp og tilsett soyafløte og hakket paprika og kok opp på nytt. Tilsett eventuelt mer vann dersom sausen er for tykk.

Wok grønnsaker du liker som tilbehør.

Server kyllingen med grønnsaker, saus og ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar