torsdag 2. september 2010

Brownies med bringebær

Dette er en oppskrift som jeg har funnet på Trines Mektige Matblogg, med små endringer er kaken melkefri og den smaker fortreffelig sammen med meklefri is, og deilige friske bringebær. Oppskriften er enkel og rask og lage, og når den i tillegg smaker himmelsk er det kanskje en ide til helga...?



Ingredienser
150 g smeltet margarin uten melk
200 g kokesjokolade uten melk, hakket
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
100 g friske bringebær (eller frosne)

Melis til pynt
Friske bringebær til pynt
Melkefri is eller krem

Fremgangsmåte
Sett steikeovnen på 175 grader.

Smelt smøret på svak varme i en kjele (som skal romme helle deigen).
Ta kjelen av varmen og tilsett hakket kokesjokolade. La det smelte sammen, og rør deretter godt sammen, tilsett så ett og ett egg og rør godt med en slikkepott mellom hvert egg. Tilsett sukker, vaniljesukker og bakepulver og rør godt, tilsett til slutt siktet hvetemel.

Hell røren i sen smurt rundt form (ca 22 cm), legg bringebær oppå, og trykk dem lett nedi deigen med hjelp av en spiseskje.

Steik kaken i ca 25-30 minutter, sjekk med en bakenål om den har rett konsistens. Frosne bringebær kan virke inn på steikeprosessen og selvsagt ulike type oven - og hvordan du liker brownies kakene!

Kaken avkjøles, rett før servering pyntes den med siktet melis og friske bringebær.

Serveres med melkefri is, kremfløte eller vaniljesaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar